Access Sweden

Sveriges 10 bästa sommarstäder

Den svenska sommaren är fantastisk! Särskilt i några av de städer vi har i Sverige. Här kommer 10 av Sveriges bästa sommarstäder!

1. Halmstad, Halland

Halmstad är verkligen nummer ett när det gäller att vara sommarstad. Här finns det fina stränder, mängder med evenemang samt att staden i sig är mycket pittoresk. Du har även  flera bra golfbanor, cykelstråk, vandringsleder och inte minst härliga uteserveringar. Bästa stranden anses vara Tylösand. 

2. Ystad, Skåne

Ystad är något av ett måste för dig som söker en bra sommarstad. Denna stad är mycket känd för sina färgglada gatuhus och mysiga kullerstensgator. Sedan finns det även fantastiska stränder, mängder av möjligheter att avnjuta lokala delikatesser och inte minst en vacker skånsk landsbygd.

3. Visby, Gotland

Gotland är en given sommardestination! Visby i sig har en hel del när det kommer till historia och sevärdheter. Sedan finns det även gott om shopping och ställen att äta gott på. Upptäck denna ö med 800 kilometer kust!

4. Stockholm, Södermanland och Uppland

Denna stad sägs vara en av världens vackraste huvudstäder. Inte så konstigt då att den även är en perfekt sommardestination. Du har den vackra skärgården så väl som härligt stadsliv i city. 

5. Båstad, Skåne

Den internationella tennisveckan som är här varje år lockar både kändisar och turister. Under sommaren kommer verkligen denna stad till liv!

6. Piteå, Norrbotten

Piteå har mycket att erbjuda, som till exempelvis Pite Havsbad. Den är en av norra Europas största turistanläggningar. Missa inte att besöka gatufestivalen Piteå Dansar och Ler och Festspelen. Vill du komma bort från turisterna på Pite Havsbad ligger stranden Gläntan som är Pitebornas eget ”smultronställe” precis i närheten.

7. Karlskrona, Blekinge

Karlskrona är Sveriges soligaste stad samt att det även finns gott om vacker natur och vandringsleder. Du har även fina badplatser och intressanta sevärdheter.

8. Kalmar, Småland

Kalmar är en vacker stad. Ta dig gärna hit under augusti då det är Kalmar Stadsfest. Kalmarsundsbadet med brygga och sandstrand bjuder på bad och så har du klart även Kalmars ståtliga slott

9. Västervik, Småland

Den småländska skärgårdsstaden Västervik har en hel del att bjuda på. Det är båtliv, bad, fiske och en massa mer!

10. Härnösand, Ångermanland

Denna stad ligger vackert belägen i Höga Kustens södra skärgård med en mängd utflyktsmål i närområdet. Du kan hitta en massa spännande platser för naturupplevelser och äventyr. Missa inte ett besök på Hemsö fästning som en gång i tiden var en av Sveriges hemligaste fort.

7 Jul 2023